Meillä on Tarmon kanssa jokseenkin erilaiset käsitykset hyvin pedatusta sängystä. Omani ei varmaankaan juurikaan eroa valtaväestön käsityksestä, mutta Tarmo ei taitaisi päästä sisustuslehteen asti. Sitkeästi aamulla sänky siistitään, vaikka kotiin tullessa näkymä on useimmiten kutakuinkin tämä:

Voisihan tähänkin puuttua ja alkaa kieltää (tosin pätevää keinoa en ihan heti keksi, kun makkari meillä päivisin on Tarmon valtakuntaa), mutta onko tuo nyt sitten lopultakaan niin haitallista. Pedatkoon, jos kerran sen jälkeen voi rauhassa nukkua päivät pitkät.

Tarmo on kova poika petaamaan myös kaikkea muuta mahdollisesti pediksi kelpaavaa. Mattojen kaiveluun en suhtaudu ihan yhtä suvaitsevaisesti, vaan se saa äkkiä lopun. Toissapäivänä ostin vessaan uuden ihanan pörröisen vaaleanpunaisen maton. Tarmo haki sen kolmesti olkkariin ja asetteli makuualustakseen keskelle lattiaa. Kiitos mutta ei kiitos, näin pitkälle ei herran sananvalta sisustusasioissa riitä. Ilmeisesti viesti meni perille näillä muutamalla kerralla, koska nyt on matto saanut olla rauhassa omalla paikallaan.

Tänään lähdetään vielä uhmaamaan syksyä mökille, kuulostaa kylmältä suunnitelmalta! Ennen sitä pitäisi kuitenkin sadetta uhmata ja polkaista kouluun. Tarmokin kipitti aamulenkin ihan korvat luimussa ja kärttyisänä. Nyt on meinaan aika kovasti syksyinen keli. Voisi jo melkein lähteä lankakaupoille!