Heinäkuun helteisiin on kuulunut lähinnä työntekoa ja satunnaista mökkeilyä. Ei siis mitään Tarmon kannalta erityisen jännittävää. Juha vaihtoi työpaikkaa ja ajelee nykyisin päivittäin Hyvinkäälle. Minäkin olen heinäkuun ajan tehnyt kiltisti täysiä viiden päivän viikkoja ja olosuhteiden pakosta taittanut työmatkat bussilla. Tarmolle nämä seikat yhdessä tarkoittavat pitkiä päiviä talonvahtina. Tosin näihin keleihin onkin sopinut pidempien lenkkien ja koirapuistoilujen sijoittaminen aamuun sekä iltaan. Lämpöhän on vaan ihanaa, mutta lenkille ei silti tee mieli keskellä päivää! Kanon ja Suvinkin aikatauluihin ovat sopineet aamuhetket koirapuistossa, joten meillä vietetään välillä varsin riehakkaitakin aamutunteja.

Mökillä toimitaan vanhan tutun kaavan mukaan: täysillä maalla ja merellä niin kauan kuin virtaa riittää!

 

 

Tänään vietettiin Tarmon kanssa harvinaista herkkua: vapaapäivää kotosalla! Juha on reissussa Ruotsissa, joten meidän piti keksiä viihdykettä itsellemme ihan keskenämme. Pelkkä tallilla luuhaaminen käy pihakoirasta pidemmän päälle tylsäksi (ja nyt kun kaksistaan ollaan, niin tosiaan ollaan heppailtu kovalla antaumuksella...), joten koiramaista hupia piti keksiä. Ja koska viikon päästä on ohjelmassa pihakoirien vuotuinen Open Show, päätin lähteä Vantaalle match showhun testaamaan herran käytöstä. Meidän mätsärimenestyshän on ollut aina hyvin sinivoittoista, eikä sijoille ole selvitty ikinä.

Tälläkin kertaa saatiin sininen nauha. Tarjolla ei ollut pienillekään koirille pöytää, joten arvostelu tehtiin maantasalla. Pihakoira ei kertakaikkiaan voinut ymmärtää moista touhua, ehdottomasti epäilyttävää! Harjoittelua siis, ehkä tällainenkin tilanne voidaan vielä selättää! Loppukarkelot menivätkin sitten hienosti, sinisten kehässä napattiin voitto kotiin ja BIS-kehässäkin kivuttiin neljännelle sijalle. Jee!

 

 

 

Tästä olikin hyvä startata varsinainen hienosteluputki: ensi viikolla tosiaan on pihakoirapäivät Tammelassa ja seuraavana sunnuntaina olen ilmoittanut Tarmon Vantaalle ryhmänäyttelyyn. Toivottavasti kaikki veikkapojat ja muutkin sukulaiset lähtevät ensi viikolla reissuun, olisi niin mukava nähdä!