Tarmo onnistui jostain, ehkäpä Lappeenrannasta, hankkimaan ihan viimisen päälle äkäisen mahatautipöpön. Meillä onkin tämä viikko pidelty lähinnä sairastupaa.

Tiistain ja keskiviikon  välisenä yönä alkoi aikast raju oksentelu ja ripuli, eikä ehditty kovin montaa tuntia nukkua. Tilanne kuitenkin rauhoittui päivän kuluessa aika hyvin ja iltaa kohti koira alkoi vaikuttaa jo ihan kohtuukuntoiselta. Eläinlääkärin ohjeen mukaan syötettiin kanariisimössöä ja Canikuria, lisukkeeksi vettä ruiskulla kurkkuun. Tai siis lähinnä tarjoiltiin ruokaa ja pakkosyötettiin Canikuria...

Torstaina Tarmo olikin aamupäivästä oikein pirtsakka ja koitti vähän leikkiäkin. Ripuli jatkui kuitenkin edelleen samanlaisena ja nyt jälkikäteen ajateltuna koira muuttui tunti tunnilta vaisummaksi. Illalla sitä sitten alkoi yhtäkkiä kipristää mahasta ihan valtavasti. Se ei pystynyt liikkumaan tai edes laittamaan vasenta takajalkaa maahan. Siinä se nökötti keskellä lattiaa ja tärisi. Lähdettiin aika vauhdilla! Meidän oma päivystävä eläinlääkäri löytyi Hattulasta, joten lyhyempi matka oli ajaa Vantaalle eläinsairaala Aistiin, joka päivystää ympärivuorokautisesti.

Siellä asioi aika voipunut pieni mies. Se pötkötti tasan siinä asennossa johon se käännettiin, eikä yrittänytkään liikkua mihinkään omin voimin.

 

Tulehdusarvot olivat hiukan koholla, muuten ei verinäytteissä ollut sanomista. Mahasta otettiin röntgen-kuvat, mutta muuta ei näkynyt kuin kaasua suolistossa. Loppujen lopuksi parin tunnin klinikalla notkumisen jälkeen Tarmo sai kipupiikin, nesteytystä nahan alle ja kotiin viemisiksi antibioottikuurin.

Kamelinkyttyrä niskassa ja kipulääkkeen ansiosta takajalatkin jo molemmat maassa. Hännän asento oli tämä parin päivän ajan, kyllä näytti koira kummalliselta!

 

Aamuun asti kundi olikin sitten ihan taju taskussa ja räkä poskella piikin jäljiltä. Nukkuminen kuitenkin taisi auttaa ja perjantaiaamun jälkeen vointi on ollut jatkuvasti paranemaan päin. Lauantaina häntä nousi pystyyn ja tänään Tarmo teki jo reippaana risusavottahommia meidän kaverina, kun vaihdettiin autoon renkaita.

 

Viikon verran on tarjolla vielä antibiootteja ja ensi viikonlopun mökkireissuun mennessä yritetään päästä takaisin normaaliin ruokavalioon. Seuraavan vakuutuslaskun otan kyllä vastaan isolla ilolla. Niitä saa maksella aika monta, ennen kuin Tapiola alkaa olla taas voiton puolella!